DHA Balık Restoranı’nda Eşsiz Bir Balık Avı Deneyimi
DHA Balık restoranının işletmecisi Özgür Altaş, kuzenleriyle birlikte Tunceli’deki muhteşem Munzur Çayı’nda balık avına çıktı. Avladıkları balıklar sosyal medya hesaplarında paylaşıldı ve büyük bir ilgiyle karşılandı.
1 Saat İçinde Tükendi
Altaş’ın işletmesine getirip paylaştığı bu özel balıklar, sadece bir saat içinde tükendi. Bu durum, balık severlerin ilgisini bir kez daha gözler önüne serdi.
Diyarbakır’a İlk Defa Böyle Bir Balık Geldi
Turna balığının oldukça tercih edildiğini belirten Altaş, “Diyarbakır’a bu kiloda ilk defa böyle bir balık gelmiştir. Bu balığımız tam 100 kilodur. Düne ait olan bu balığı sabah saatlerinde Munzur Çayı’nda yakalayıp, hemen dükkanımıza getirdik. Temizleme işlemini de gerçekleştirdik. Bu balık, serin ve kayalık yerlerde yetişen, nadir bulunan bir türdür. Bayram dolayısıyla şansımız yaver gitti ve böyle büyük bir balık yakalayabildik.” şeklinde konuştu.
50 ve 25 Kiloluk 2 Balık Daha Yakaladık
Altaş, “Aynı zamanda 50 ve 25 kiloluk iki balık daha yakaladık. 1980 yılından beri balıkçılık yapıyoruz ve yaklaşık 30-35 senedir amcamın oğlu bu işle ilgileniyor. Bu tür balıklar kolay kolay bulunmuyor çünkü küçükleri dikenli. Müşterilerimiz, bu iri kemikli balıkları tercih ediyor; zira bunlar küçükbaş hayvan gibi rahatsız etmediği için oldukça popüler.” dedi.
Müşterimiz Kesim İçin Bekliyor
Balık ustası Hüseyin Aksoy ise, ilk kez böyle bir balık gördüklerini vurgulayarak, “Diyarbakır’da 35-40 yıldır bu işin içindeyim ve ilk kez böyle bir turna balığıyla karşılaşıyorum. Çok güzel bir balık, tadı da oldukça lezzetli. Kime verdiysek, her zaman bu balığı istiyor. Şu anda müşterilerimiz kesim için bekliyor. Balığımızı sattık ve müşterilerimiz arayıp, ‘Balığı kesin, almaya geliyoruz’ dediler.” şeklinde konuştu.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)