featured

Tekirdağ’da susuzluk isyanı: Kendi halimize terk edildik

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’da yaşanan susuzluk, vatandaşları isyan ettirdi…

Marmaraereğlisi ilçesinde, özellikle yaz aylarında nüfusu artan Dereağzı Mahallesi susuzlukla mücadele ediyor.

TESKİ’nin arıtma tesislerinin dibinde oturduklarını belirten vatandaşlar, 90’lı yılların su krizini yaşadıklarını ifade etti.

Mahallede bazı bölgelerde su verilirken, bazı bölgelerde ise musluklardan günlerdir bir damla bile akmadığı öğrenildi.

VATANDAŞLAR YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Suyun uzun süre verilmemesi nedeniyle bazı yazlıkçılar bölgeden ayrılırken, kalan vatandaşlar ise tankerlerden su taşıyarak temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

TESKİ’ye ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’e tepkiler artıyor. Vatandaş, TESKİ’nin arıtma tesisinin dibinde yaşam mücadelesi veriyor.

“8 GÜNDÜR SULARIMIZ AKMIYOR”

Mahalle sakinlerinden Canan Başıbüyük, yaşadıkları durumu şu sözlerle anlattı:

Dereağzı Mahallesi burası. TESKİ arıtma tesislerinin hemen dibindeyiz. Yaklaşık 8 gündür suyumuz akmıyor. O kadar tanker geliyor ama biz bir damla bile su göremedik. Evlerimiz biraz yüksekte diye su bize çıkmıyor dediler.

“KENDİ HALİMİZE TERK EDİLDİK”

Mahallenin bazı bölümlerine su verilirken, bazı yerleri unutulmuş gibi. Hiçbir yetkili çıkıp da nedenini açıklamıyor. Kendi başımızın çaresine bakıyoruz, tankerlerden su doldurup idare ediyoruz. TESKİ’nin Süleymanpaşa’da yaptığı seferberliği burada da görmek istiyoruz. Burası kendi haline terk edildi.

Tekirdağ’da susuzluk isyanı: Kendi halimize terk edildik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BİRAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Hoş geldiniz, günlük 5 yazı için 5'er soru sorabilirsiniz. Daha fazlası için premium üyelik satın alın.
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.