Rusya Devlet Başkanı Putin: Deniz Kuvvetlerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
AA

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Murmansk şehrinde “Perm” isimli nükleer denizaltının denize indirilmesi vesilesiyle düzenlenen törene çevrimiçi katıldı.

“DENİZ KUVVETLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Törende konuşan Putin, “Perm” denizaltısının hipersonik “Tsirkon” füzeleriyle donatıldığını ve 2026’da Deniz Kuvvetlerinin kullanımında olacağını belirtti.

Modern denizaltıların seri üretimini sürdürdüklerini ifade eden Putin, “Deniz Kuvvetlerimizi güçlendirmeye, çeşitli tasarımlardaki gemiler ve denizaltılarının inşasına, bunları modern silah, teçhizat ve haberleşme sistemleriyle donatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“RUSYA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE EGEMENLİĞİNİN KORUNMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Putin, Arktik bölgesinin ekonomi, lojistik ve ulaşım açıdan önem kazandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Denizaltı ve gemiler, filolarımızın gücünü artıracak ve Rusya’nın deniz sınırlarının güvenliğini güçlendirecek, Arktik bölgesi dahil dünya okyanuslarının çeşitli bölgelerinde ulusal çıkarlarımızı koruyacak. Rusya’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması için elimizden geleni yapacağız.”

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Rusya Devlet Başkanı Putin: Deniz Kuvvetlerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.