2026 İstanbul İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
featured

Pezeşkiyan’dan ABD ile savaşın sona ermesi için üç kural

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile savaşın sona ermesinin tek yolunun İran’ın yasal haklarının tanınması, tazminat ödenmesi ve tekrar saldırmama konusunda milletlerarası garanti sağlanması olduğunu açıkladı. Pezeşkiyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile yaptığı telefon görüşmelerinde İran’ın bölgedeki barış ve huzura bağlılığını vurguladı.

service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile savaşın sona ermesinin tek yolunun, “İran’ın legal haklarının kabul edilmesi, tazminat ödenmesi ve tekrar saldırmama konusunda sağlam bir milletlerarası teminat verilmesi” olduğunu söyledi.

Pezeşkiyan, ABD merkezli X toplumsal medya platformunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile yaptığı telefon görüşmelerine ait açıklama yaptı.

Pezeşkiyan, Putin ve Şerif ile yaptığı görüşmede İran’ın bölgedeki barış ve huzura olan bağlılığını yinelediğini belirtti.

İsrail ve ABD tarafından İran’a karşı başlatılan savaşın sona ermesinin tek yolu olduğunu söyleyen Pezeşkiyan, “Savaşın sona erdirmenin tek yolu, İran’ın yasal haklarının tanınması, tazminat ödenmesi ve tekrar saldırmama konusunda sağlam bir memleketler arası teminat verilmesidir.” tabirlerini kullandı.

Pezeşkiyan’dan ABD ile savaşın sona ermesi için üç kural
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!