New York’ta binlerce kişi Başkan Trump’ı protesto etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
İHA

ABD’de Başkan Donald Trump ve yönetimi politikaları nedeniyle tepki görüyor.

Trump ve Hükümet Verimliliği Departmanı’nın (DOGE) başındaki Elon Musk’ın göçmen politikalarına, federal çalışanların işten çıkarılmasına ve öğrencilere yönelik baskılarına tepki gösteren binlerce kişi New York şehrinde bir araya geldi.

“TRUMP KRAL DEĞİL”

Bryant Park’tan başlayan ve Central Park Columbus Meydanı’nda sona eren protesto gösterisinde “Trump Kral Değil”, “Elon Musk İstifa”, “Özgür Filistin” gibi sloganlar atan binlerce kişi gözaltına alınan Mahmoud Khalil ve Rümeysa Öztürk için de özgürlük çağrısı yaptı. “Rümeysa’ya Özgürlük”, “Mahmoud Khalil’e Özgürlük” yazılı pankartlar taşıyan protestocular, öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

FİLİSTİN’E DESTEK, ELON MUSK’A TEPKİ

Protestoda Filistin’e yönelik destek mesajları da öne çıktı. Göstericiler, İsrail’e yapılan silah yardımlarının durdurulması çağrısında bulunurken, Elon Musk’a da çeşitli pankart ve sloganlarla tepki gösterdi.

Protestoda “Ellerinizi Öğrencilerden Çekin”, “Özgür Filistin, Özgür Gazze” gibi sloganları atıldı.

BARIŞÇIL GÖSTERİDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Polis ekipleri şehir genelinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, gösteri olaysız bir şekilde sona erdi.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

Göstericiler, barışçıl bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

New York’ta binlerce kişi Başkan Trump’ı protesto etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.