Rusya-Ukrayna Geriliminde Yeni Gelişmeler
Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim devam ederken, bu konuda önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
“Gergin Bir Çalışma Süreci Devam Ediyor”
Peskov, Rusya ve ABD arasındaki ilişkilere de değinerek, iki ülkenin ekonomi alanında iş birliği potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. “Rusya ve ABD arasındaki etkileşim, dünya için kesinlikle istikrar sağlayıcı bir rol oynayabilir.” dedi. Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna krizinin çözümüne yönelik iyimserliğini paylaşma konusundaki bir soruya ise “Bu konuda oldukça gergin bir çalışma süreci devam ediyor. Konunun ağır ve karmaşık olması nedeniyle sonuç beklemek şu an için imkansız. Ancak, bu çalışmalardan olumlu sonuçlar elde edeceğimizi umuyoruz. Şu anda Moskova ile Washington arasında yoğun bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmaların amacı, barışın sağlanmasına yönelik adımlar atmaktır.” şeklinde yanıt verdi.
Trump ile Putin Arasında İletişim
Peskov, Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un açıklamaları hakkında da bilgi verdi. Anlaşma taslağının henüz oluşturulmadığını, ancak bu yönde siyasi iradenin bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, Avrupa’nın Ukrayna krizine yönelik yaklaşımına da dikkat çekerek, Avrupa ülkelerinin Ukrayna’daki savaşın sürdürülmesi yönünde destek vermeye ve Kiev yönetimini desteklemeye devam ettiğini ifade etti.
Peskov, ilerleyen günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Trump arasında bir telefon görüşmesi planlanmadığını da ekledi. Bunun yanı sıra, ABD’nin İran’a zenginleştirilmiş uranyum rezervlerini Rusya’ya devretmeyi teklif ettiği yönündeki iddialara ise yanıt vermedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)