Deniz Av Sezonu Sonlarına Gelindi
1 Eylül’de başlayan deniz av sezonu, 15 Nisan’da sona erecek. Bu tarihten itibaren, yumurtlama dönemine girecek olan mezgit, hamsi, istavrit, çinekop ve barbun gibi deniz balıkları avlanamayacak. Balıkçılar, bereketli geçen sezonun ardından, vatandaşları sezonun son mevsim balıklarını tüketmeye davet ediyor.
Son 10 Günde Deniz Balığı Tüketimi Önerisi
Balık satıcısı Yaşar Köse, 10 gün sonra tezgahlarda kültür balıklarının yer alacağını belirterek, “Sezona palamut ile başladık. Bol ve bereketli bir sezon geçirdik; palamudu hamsi, mezgit, istavrit ve barbun takip etti. Sezondan genel olarak hem balıkçılar hem de tüketiciler memnun kaldı. Fiyatların uygun olması vatandaşların bolca balık tüketmesine olanak sağladı. Sezonun kapanmasına sayılı günler kala çeşitler hâlâ bol. Mezgit, istavrit, barbun, hamsi, alabalık, somon, çipura, levrek ve kefal tezgahlarda yer alıyor.”
Kalan 10 günlük sürede, vatandaşlara bol bol deniz balığı tüketmelerini öneren Köse, “15 Nisan’dan sonra levrek, çipura, sazan, kefal, somon ve alabalık gibi kültür balıklarıyla karşılaşacaklar.” dedi.
Balık tezgahlarında güncel fiyatlar ise şu şekilde: Mezgit kilo 200 TL, hamsi kilo 150 TL, istavrit kilo 150 TL, levrek ve çipura kilo 320 TL, kalkan kilo 700 TL, somon kilo 180 TL, alabalık kilo 150 TL, barbun kilo 200 TL, kefal kilo 100 TL ve Norveç somonu kilo 230 TL’den satışa sunuluyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)