2025 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’ndan Büyük Başarı
AA Slovakya’nın başkenti Bratislava’da düzenlenen 2025 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Türk milli güreşçileri, Yasemin Adar Yiğit, Evin Demirhan Yavuz ve Bediha Gün, büyük bir başarı göstererek finale yükseldiler. Kadınlar kategorisinde 50, 55, 59, 68 ve 76 kilolarda gerçekleştirilen elemeler, çeyrek final ve yarı final karşılaşmaları sırasında Türk güreşçilerinin performansı dikkat çekti.
Yasemin Adar Yiğit, 8. Avrupa Şampiyonluğu İçin Finale Çıktı
76 kiloda mücadele eden Yasemin Adar Yiğit, çeyrek finalde karşılaştığı İtalyan rakibi Enrica Rinaldi’yi 4-0 öndeyken tuşlayarak mağlup etti. Ardından yarı finalde Avusturyalı Martina Kuenz ile ringe çıkan Yasemin, bu maçı 2-1’lik skorla kazanarak finale yükselmeyi başardı. Şu anda 7 Avrupa şampiyonluğuna sahip olan Yasemin, finalde Ukraynalı Anastasiya Alpyeyeva ile karşılaşacak.
Evin Demirhan Yavuz, Dünya İkincisi Karşısında Fırsatı Değerlendirdi
50 kiloda ringe çıkan Evin Demirhan Yavuz, çeyrek finalde Dünya Güreş Birliği adına mücadele eden Natallia Varakina’yı 7-0’lık skorla geçerek yarı finale adını yazdırdı. Yarı finalde, 7-5 önde olduğu sırada Rumen rakibi ve dünya ikincisi Emilia Alina Vuc sakatlanarak maçı terk etmek zorunda kaldı. Bu gelişme, Evin’in finale yükselmesini sağladı.
Bediha Gün, Azerbaycanlı Rakibini Geçerek Finale Yükseldi
59 kiloda mücadele eden Bediha Gün, sırasıyla İtalyan Aurora Russo’yu 2-1, Moldovalı Mariana Cherdivara’yı 2-0 ve son olarak Avrupa şampiyonu Azerbaycanlı Alyona Kolesnik’i 3-0 mağlup ederek finale adını yazdırdı. Finalde Evin Demirhan Yavuz, Ukraynalı Oksana Livach ile, Bediha Gün ise Anastasiia Sidelnikova (UWW) ile karşılaşacak.
Bronz Madalya Mücadelesi Sürüyor
Dünya Güreş Birliği tarafından 2024 yılı kadınlar kategorisinde “En İyi Güreşçi” seçilen Buse Tosun Çavuşoğlu, 68 kilo çeyrek finalinde Alina Shauchuk’a (UWW) 3-2 yenildi. Ancak bronz madalya şansı devam eden Buse, repesajda Arnavut Albina Drazhi ile mücadele edecek. Ayrıca, 55 kilo çeyrek finalinde Ekaterina Verbina’ya (UWW) kaybeden Tuba Demir ise Ukraynalı Oleksandra Khomenets ile bronz madalya için karşılaşacak.
Kadınlar 50, 55, 59, 68 ve 76 kilolarda repesaj ve madalya karşılaşmaları yarın gerçekleştirilecek. Türk güreşçilerin bu başarıları, ülkemizi uluslararası arenada gururlandırmaya devam ediyor.