İzmir’in üç belediyesinde grev kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir şubeleri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Konak, Gaziemir ve Çiğli belediyelerine grev kararı astı.

Konak Belediyesi iştiraki Merbel AŞ.’de çalışan işçiler, belediye binası önünde toplanarak, “İş, emek yoksa grev var” pankartı açtı, “Sadaka değil toplu sözleşme” sloganları attı.

Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras, bin 500 işçi için aralık ayında başlatılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını kaydetti.

“EN TEMEL İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYAMAZ HALE GELDİK”

İşçilerin enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında giderek yoksullaştığını belirten Aras, “Bizler en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz hale geldik. İnsan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamak, sosyal haklarımızı ve toplu sözleşme kazanımlarımızı istiyoruz.” dedi.

Aras, belediye yönetiminin ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’nın sorumluluk almadığını savunarak, şunları söyledi:

En son Nisan 2024’te aldığımız zam ile yaklaşık bir yıldır zamsız çalışmaktayız. Aldığımız ücretler bugünün ekonomik şartlarını karşılayamaz duruma gelmiştir.

Masada SODEMSEN ve belediye yönetiminin çözümsüzlükten yana, emekçinin taleplerini görmezden gelip süreci tıkamak yönünde devam etmeleri durumunda 7 Mayıs 2025’te Merbel işçileri greve çıkacaktır ve Konak’ta hizmet duracaktır.

Konuşmanın ardından belediye binası kapısına grev kararı asıldı.

Gaziemir ve Çiğli belediyelerinde grev kararı asıldı, işçiler slogan attı, halay çekti.

İzmir’in üç belediyesinde grev kararı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.