İstanbul’da iş kazasında 3 uzvunu kaybeden işçi, protezlerine kavuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
İHA

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki Metin Çiftçi, 1996 yılında bir iş kazası geçirdi.

Çiftçi, kaza sonrası iki kolu ve bir bacağını kaybetti.

Yıllardır eskiyen protezlerle yaşam mücadelesi veren Çiftçi’nin yüzünü hayırseverler güldürdü.

YENİ PROTEZLERİNE KAVUŞTU

Hayırseverlerin destek olduğu bir dernek vasıtasıyla Çiftçi’ye, iki koluna dirsek altı ve bir bacağına diz altı olmak üzere toplam üç yeni protez takıldı.

Yeni protezleri sayesinde günlük hayatına büyük oranda dönen Metin Çiftçi, yeniden çay içip yemek yiyebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

“ALLAH’TAN UMUDUMU KESMEDİM”

Protezlerine kavuşan Metin Çiftçi yaptığı açıklamada, “İnşaatlarda çalışıyorduk, 1996 yılında kaza geçirdim. Yüksek gerilim hattına kapıldım. 70 gün hastanede yattım. Hastaneye gittiğimde doktorlar para istediler, ben de ‘Beni kurtarın, Allah kerimdir, parayı bulur veririz’ dedim.

Allah’tan umudumu kesmedim, Allah’a çok şükür. İstanbul Çapa’da tedavi gördüm. Allah bizi kurtardı, şükürler olsun. Sonra doktorlar ‘protez takarsın, çocuklarının başında durur, onları okula gönderirsin’ dediler. Gerçekten de öyle oldu.

“ESKİDEN ÇAY BİLE İÇEMİYORDUM”

Bu dernek sayesinde protezlerimizi yaptırdık. Allah herkesten razı olsun. Protez olmadan hayat olmuyor, elin olacak ki çayını içesin, yemeğini yiyesin. Şu an çok memnunum, adeta bedenimin bir parçası gibi kullanıyorum.

Eski protezlerim 2014’ten beri bozuktu, çay bile içemiyordum. Allah razı olsun, buraya geldik, protezlerimizi yaptırdık. En az 10 sene kullanırım. Kim vesile olduysa, dernekteki herkese, buranın sahiplerine Allah razı olsun. Çok güzel ilgilendiler, çok memnun kaldım” dedi.

“ONUN AZMİ, SÜRECİ KOLAYLAŞTIRDI”

Dernekte görevli Fizyoterapist Beyza Hummadioğlu Baycan ise Metin Çiftçi’nin sürece kolay adapte olduğunu belirterek, “Metin Bey, daha önce protez kullanımı konusunda deneyimli olduğu için süreç oldukça kolay ve uyumlu ilerledi. Üç ampütasyonu bulunmasına rağmen yüksek motivasyonu sayesinde egzersiz programlarına hızlı adapte oldu. Denge, koordinasyon ve günlük yaşam aktivitelerine yönelik çalışmalar oldukça verimli geçti. Protez kullanımını daha etkili ve konforlu hale getirmek amacıyla dik duruş, kas kuvvetlendirme ve germe egzersizlerine yer verildi. Rehabilitasyon süreci boyunca gösterdiği azmi ilerlememizi kolaylaştırdı” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İstanbul’da iş kazasında 3 uzvunu kaybeden işçi, protezlerine kavuştu
Yorum Yap
Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.