İstanbul Taksim’de Gece Kulübüne Silahlı Saldırı
İstanbul’un Taksim bölgesinde, gece saatlerinde motosikletle olay yerine gelen iki şüpheli, bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenledi. Neyse ki, bu saldırıda ölen ya da yaralanan kimse olmadı.
Silah Seslerini Gizlemek İçin Torpil Attılar
Olay sırasında, kulüp önünde bulunan üç kişi, silah seslerinin duyulmaması amacıyla eş zamanlı olarak torpil attı. Saldırının anı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Güvenlik Kameraları İncelendi
Sabah saatlerinde iş yerine gelen kulüp işletmecisi, saldırıyı fark ederek hemen polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olay yerindeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.
Motosikletin Bulunduğu Yerde Nöbet Tuttular
Polis ekipleri, çok sayıda güvenlik kamera kaydını inceledikten sonra, şüphelilerin saldırı sırasında kullandığı motosikletin, Kağıthane Talatpaşa Mahallesi’nde, güvenlik kamerası olmayan bir sokağa park edildiğini tespit etti. Saldırganların motosikletin bulunduğu yere geri döneceği ihtimaliyle, ekipler çevrede güvenlik önlemleri alarak beklemeye başladı.
Ekipler Motosikletin Başında 16 Saat Bekledi
Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, motosikletin başında yaklaşık 16 saat boyunca bekledikten sonra, kasklı bir kişinin motosikletin yanına gelmesiyle harekete geçti. Bu kişi, A.C.A. olarak kimlik tespit edildi. Ekipler, A.C.A.’yı yakaladı ve daha sonra onun Beyoğlu Kemer Hatun Mahallesi’ndeki evine operasyon düzenledi.
Saldırganlar Belirlenen Adreste Yakalandı
Gerçekleştirilen operasyonda, gece kulübüne silahlı saldırıda bulunan A.T.M. ve torpil atan M.B. ile birlikte evde bulunan A.C.N. ve F.T. yakalandı. Evde yapılan aramalarda, olayda kullanılan torpillerle birlikte, arka balkondan torbaya konulup iple aşağı sarkıtılmış ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi.
5 Şüpheliden 3’ü Tutuklandı
Polis ekiplerinin araştırmaları sonucunda, daha önce ‘yağma’ ve ‘silahlı tehdit’ suçlarından tutuklanmış olan M.T. ile yakalanan şüphelilerin, kurşunlanan işletmenin sahibine ait başka bir mekanı zorla kiralamak istedikleri, kiralamayınca haraç talep ettikleri belirlendi. Yakalanan A.C.A., A.T.M. ve M.B., adli makamlara sevk edildi ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘kurulan örgüte üye olma’, ‘örgüt kapsamında işyeri kurşunlama’ ve ‘gece vakti yağma’ suçlarından tutuklandı. Diğer iki şüpheli A.C.N. ve F.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin poliste daha önce toplamda 20 suç kaydı bulunduğu öğrenildi.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)