İstanbul ve Tekirdağ’da Sahtecilik Soruşturması
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sahtecilik, dolandırıcılık ve bilişim suçlarıyla ilgili önemli bir soruşturma başlattı. Bu kapsamda, İstanbul ve Tekirdağ illerinde toplam 15 muvazaalı gayrimenkul satışı gerçekleştirildiği belirlendi.
3 Milyon 750 Bin Doların Ülkeye Girişi Gerçekleşmedi
Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda, yabancı uyruklu şahıslara usulsüz bir şekilde Türk vatandaşlığı kazandırmak amacıyla çeşitli yöntemler kullanılarak, muvazaalı gayrimenkul satışları yapıldığı tespit edildi. Bu satışlar sonucunda, gayrimenkul satın alan kişiler ve aile fertleriyle birlikte toplamda 77 kişinin usulsüz olarak Türk vatandaşlığı elde ettiği belirlendi. Ancak, bu satışlar üzerinden ülkeye girmesi gereken toplam 3 milyon 750 bin dolar döviz, muvazaalı işlemler nedeniyle Türkiye ekonomisine kazandırılamadı.
11 Şüpheli Hakkında Tutuklama Kararı
Soruşturma kapsamında tespit edilen 12 şüpheli, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından 1 şüpheli serbest bırakılırken, diğer 11 şüpheli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Bu gelişme, dolandırıcılık ve sahtecilik olaylarının ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)