İran ve ABD: İkinci Müzakereler Umman’da Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran ve ABD Arasındaki Müzakere Süreci Devam Ediyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, resmi haber ajansı IRNA’ya yaptığı açıklamada, “Yapılan istişareler sonucunda, Maskat’ın 19 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan görüşmelerin ikinci turuna ev sahipliği yapmaya devam etmesine karar verildi.” ifadelerini kullandı.

İran ile ABD Arasındaki Müzakere Süreci

İran ve ABD Arasındaki Müzakere Süreci Devam Ediyor

2018 yılında nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilen ABD, o dönemki Başkanı Donald Trump, bu yıl İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’e doğrudan nükleer müzakereler için bir mektup göndermişti. Bu mektup, İran tarafından Umman üzerinden yanıtlandı. Ardından, İran ile ABD arasında 12 Nisan’da Umman’da dolaylı görüşmeler gerçekleştirildi.

Bu görüşmelerin sonucunda, her iki taraf da müzakerelerin “olumlu ve yapıcı” geçtiğini belirtti. Taraflar, 19 Nisan’da yeniden bir araya gelme kararı aldıklarını duyurdu. Ancak, ABD basınında yer alan bazı haberlere göre, ikinci tur müzakerelerin İtalya’nın başkenti Roma’da yapılacağı bildirildi.

Bu gelişmeler, uluslararası ilişkilerde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve müzakerelerin ilerleyişi merakla takip ediliyor.

İran ve ABD: İkinci Müzakereler Umman’da Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.