İbrahim Yumaklı: Dönere Çiğ Et Eklemek Yanlış!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gıda Güvenliği Üzerine Önemli Açıklamalar

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şap Enstitüsü’ne yaptığı ziyarette, gıda güvenliği ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Son günlerde artan tavuk döner zehirlenmeleri konusunda da dikkat çeken açıklamalar yaptı. Özellikle en son Kocaeli’de tavuk dönerden kaynaklanan bir olayda 648 kişinin gıda zehirlenmesi geçirdiği belirtildi.

Gıda Güvenliği Üzerine Önemli Açıklamalar

“O GÜN ÜRETİLEN GIDA, ERTESİ GÜN KULLANILAMAZ”

Bakan Yumaklı, tüm işletmelerin o gün ürettiği gıdayı ertesi gün satamayacağını vurgulayarak, bu durumun yasak olduğunu ifade etti. “Bütün işletmeler bilir ki, o gün ürettiği ürünü ertesi gün satamaz. Bu yasaktır.” diyerek, özellikle çeşitli sosların üretiminde yaşanan olumsuzluklara dikkat çekti. Yumaklı, bu tür durumların yaşanmaması için denetimlerin sıkı bir şekilde yapıldığını belirtti. “Herhangi bir denetimde karşılaştığımız ihlallere ağır cezalar vereceğiz. Lütfen siz de gıda güvenliği konusuna hassasiyet gösterin.” dedi.

KAPATMAYA KADAR CEZASI VAR

Dönere çiğ et katmanın kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyleyen Bakan Yumaklı, bu tür bir durum tespit edildiğinde işletmelere kapatma cezası uygulanabileceğini açıkladı. Bayram döneminde de 13 bin 691 denetim yapıldığını belirterek, gıda güvenliğinin önemine dikkat çekti. Bu tür denetimlerin, halk sağlığını korumak adına büyük bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

İbrahim Yumaklı: Dönere Çiğ Et Eklemek Yanlış!

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.