İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları Devam Ediyor
İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu süreçte, Hamas yetkilisi Taher al-Nunu basına önemli açıklamalarda bulundu. Al-Nunu, İsrail ile bir anlaşma sağlanması durumunda, tüm esirleri serbest bırakmaya hazır olduklarını duyurdu.
“TÜM ESİRLERİ BIRAKMAYA HAZIRIZ”
Hamas yetkilisi Taher al-Nunu, yaptığı açıklamada, “Eğer ciddi bir mahkum takası gerçekleşirse, bu savaşın sona ermesine, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nden çekilmesine ve insani yardımın bölgeye girmesine karşılık olarak tüm esirleri bırakmaya hazırız.” şeklinde konuştu.
“MESELE İŞGAL GÜÇLERİNİN ATEŞKES ANLAŞMASINI UYGULAMASI”
Al-Nunu, ateşkesi engelleyen tarafın İsrail olduğunu vurgulayarak, “Bu durum, esirlerin sayısından çok daha fazlasını ifade ediyor. Asıl mesele, işgal güçlerinin sorumluluklarını yerine getirmemesi, ateşkes anlaşmasının uygulanmasını engellemesi ve savaşın devam etmesine sebep olmasıdır.” dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)