Türkiye’nin sınır güvenliğini güçlendirmek ve yasa dışı göçü engellemek için yürüttüğü sıkı denetimler sürüyor.
Bu kapsamda Erzincan’da da gerçekleştirilen denetimler bir kez daha başarıyla sonuçlandı.
ORGANİZATÖRLER, KAÇAK GÖÇMENLERLE BERABER YAKALANDI
Erzincan-Erzurum kara yolundaki Akyazı kontrol noktasında görev yapan ekipler, şüpheli bir aracı durdurdu.
Araçta 24 Afganistan uyruklu kaçak göçmen ile birlikte 2 organizatör yakalandı.
GÖZCÜLERİNE RAĞMEN POLİSTEN KAÇAMADILAR
Erzincan Emniyeti, yaptığı başarılı operasyonla dikkat çekerken, organizatörlerden birinin gözcü olduğu ve keşif yaptığı polis ekiplerince belirlendi.
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçak geçiş organizasyonlarına karşı yürüttükleri titiz çalışmalar kapsamında güvenlik kameralarını dikkatle inceledi.
Yapılan analizlerde, yakalanan araçtan önce bölgede keşif yapan başka bir aracın geçtiği tespit edildi.
2 GÖZALTI
Organizatörlerden birinin ‘gözcü’ rolünü üstlendiği anlaşılırken, bu detayın emniyet ekiplerinin gözünden kaçmaması operasyonun başarısını daha da artırdı.
Operasyonda yakalanan 24 kaçak göçmen Erzincan İl Göç İdaresine teslim edildi, organizatör konumundaki 2 kişi ise gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.