DHA Denizli’de Kanlı Miras Kavgası
Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesi’nde dün yaşanan olay, miras paylaşımı yüzünden iki kardeş arasında başlayan bir tartışmanın kanlı bir kavgaya dönüşmesiyle sonuçlandı. Şerif Ali Acar (55) ile kardeşi Süreyya Acar (50) arasında sokakta başlayan tartışma, kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Süreyya Acar’ın eşi Zennur Acar da bu tartışmaya dahil oldu.
Olay sırasında öfkelenen ağabey Şerif Ali Acar, evine giderek tüfeğini aldı. Bu sırada, Süreyya Acar ve Zennur Acar, 20 KS 492 plakalı araçlarına binerek olay yerinden uzaklaşmak istediler. Ancak Şerif Ali Acar, tüfeğiyle geri döndü ve kardeşi Süreyya Acar ile yengesi Zennur Acar’a ateş açtı. Ne yazık ki, Acar çifti olay yerinde hayatını kaybetti. Şerif Ali Acar ise olayın ardından kaçtı.
Tüfek seslerini duyan çevre sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek yardım istedi. Olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, 2 çocukları bulunan Süreyya ve Zennur Acar’ın yaşamlarını yitirdiğini doğruladı. Hayatını kaybeden çiftin cenazeleri, olay yeri incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Kaçan ağabey Şerif Ali Acar’ın ormanlık bir alanda saklandığı belirlenince, jandarma ekipleri geniş çaplı bir arama başlattı. Cinayet zanlısının yakalanması için jandarmanın dedektif birimi JASAT, jandarma asayiş komandoları ve çok sayıda jandarma ekibi olay yerine yönlendirildi. Havanın kararmasına rağmen, aralıksız olarak devam eden çalışmalar sonucunda, insansız hava araçları (İHA) ve iz takip köpekleri kullanılarak zanlının yeri tespit edildi. Şerif Ali Acar, ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı.
“Silah Vardır Diye Ateş Etmeye Başladım”
Jandarmadaki sorgusunda, yaşanan olayların çoğunu hatırlamadığını savunan Şerif Ali Acar’ın ifadesinde, “10 yıldır konuşmuyoruz. Dün dışarıda karşılaştık. Onda da silah olduğunu düşündüğüm için ateş etmeye başladım. Sonra karısını gördüm, ona da ateş ettim. Ondan sonra da kaçtım.” şeklinde sözler sarf ettiği öğrenildi.
Mahkemede Susma Hakkını Kullandı, Tutuklandı
Jandarmadaki sorgusu tamamlanan Şerif Ali Acar, Acıpayam Adliyesine sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlının yakınları da adliyede hazır bulundu. Savcılık tarafından “kasten adam öldürmek” suçlamasıyla sevk edildiği nöbetçi mahkemede, susma hakkını kullanan cinayet zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Miras kavgasında hayatlarını kaybeden Süreyya Acar ve eşi Zennur Acar’ın cenazelerinin ise yarın Acıpayam ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.