Dağlarda kendiliğinden yetişen Çaşır mantarı: Kilosu bin 250 TL

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
İHA

Erzincan’da bahar mevsimiyle birlikte hava sıcaklıklarının artmasının ardından vatandaşlar doğada kendiliğinden yetişen protein deposu mantarları topluyor.

Doğada damar veya evlek diye tabir edilen bölgelerde bulunan ve mevsim itibariyle ilk olarak toplanmaya başlanan ‘çaşır’ mantarı lezzeti ve yüksek protein değeriyle vatandaşları adeta kendine çekiyor.

KİLOSU 1250 TL’DEN ALICI BULUYOR

Çaşır mantarının kilosu bu yıl bin 250 TL’den satışa sunulurken, fiyatın yüksekliği bazı vatandaşların dikkatini çekti.

Ancak nadir bulunması ve toplanmasının zorluğu, bu yüksek fiyatı kısmen de olsa açıklıyor.

ÇAŞIR MANTARI NASIL TÜKETİLİR?

Çaşır mantarı, çoğu zaman aynı kök üzerinde birden çok olarak yetişir.

Yöresel olarak daha çok tereyağında kavrularak ve ateşte közlenerek yenir.

Pilav içerisine konulduğu, ayrıca sac tava içerisinde et ile karıştırarak yemeğinin yapıldığı da olur.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Dağlarda kendiliğinden yetişen Çaşır mantarı: Kilosu bin 250 TL

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.