2026 İstanbul İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu’nda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu'nda kritik açıklamalarda bulunuyor...

service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu için New York’a gitti. 

Burada yoğun diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu’nda konuşuyor.

Yaptığı açıklamalar ile Gazze’nin sesi olması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

“MAHMUT ABBAS’IN BİZZAT ARAMIZDA OLAMAYIŞINDAN DUYDUĞUM ÜZÜNTÜYÜ İFADE ETMEK İSTİYORUM”

“Şahsım ve milletim adına en kalbi duygularımla selamlıyorum. Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu’nun tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnsanlığın ortak vicdanını temsil eden bu kürsüden sizlere bir kez daha hitap etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum.

Konuşmamın hemen başında Filistin’in giderek artan sayıda ülke tarafından tanındığı bir dönemde Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas’ın bugün bizzat aramızda olamayışından duyduğum üzüntüyü ifade etmek istiyorum.

“FİLİSTİN DEVLETİ’Nİ TANIYACAĞINI AÇIKLAYAN TÜM ÜLKELERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Biz bugün bu kürsüde kendi vatandaşlarımızla birlikte sesi kısılmak istenen Filistin halkına tercüman olmak için de bulunuyoruz. Filistin Devleti’ni tanıyacağını açıklayan tüm ülkelere teşekkür ediyorum. Henüz bu kararı almayan devletleri ise bir an önce harekete geçmeye çağırıyorum. Sayın Başkan, değerli üyeler, Birleşmiş Milletler şartı bundan 80 yıl önce San Francisco’da imzalandı ve 24 Ekim 1945’te yürürlüğe girdi. Birleşmiş Milletler kuruluş şartının ilk maddesinin ilk kelimelerini burada tekrar hatırlatmak isterim.”

Ayrıntılar geliyor… 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu’nda
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!