Çin menşeli bazı ürünlere damping soruşturması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
AA

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğler, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanantebliğlerle, yerli üretici firmaların yaptığı başvuru sonucu gerçekleştirilen inceleme kapsamında yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşılarak, Çin menşeli güneş panelleri için bağlantı kutuları, sodyum glukonat ve fotovoltaik paneller için alüminyum çerçevelere yönelik damping soruşturmasına ilişkin esaslar belirlendi.

Yapılan inceleme sonucunda, damping soruşturması açılabilmesi için yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşıldığından İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunun kararıyla söz konusu ürünlere yönelik damping soruşturması açılmasına karar verildi.

DAMPİNG SORUŞTURMASI AÇILAN ÜRÜNLER

-Güneş panelleri için bağlantı kutuları,

-Sodyum glukonat

-Fotovoltaik paneller için alüminyum çerçeveler

YERLİ ÜRETİCİ KORUNUYOR

Buna göre, dampingli olduğu iddia edilen söz konusu ürünlerin, yerli üretim dalının ekonomik göstergelerinde maddi zarara yol açtığı değerlendirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Çin menşeli bazı ürünlere damping soruşturması
Yorum Yap
Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.