Bursa’da trolle avlanan 2 balıkçıya 428 bin 615 TL ceza

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
DHA

Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekipleri, Marmara Denizi’nde ekosistemin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın devam ettirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamında; İstanbul Limanı’na kayıtlı “SELÇUK REİS 3” isimli teknenin, Karacabey ilçesi Bayramdere açıklarında trol donanımıyla yasa dışı su ürünleri avcılığı yaptığını tespit etti.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

3 Mayıs’ta düzenlenen operasyonla teknede bulunan 2 balıkçıya, “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na muhalefet” suçundan toplam 377 bin 777 TL, trol donanımlarını denize attıkları için de “2872 Sayılı Çevre Kanunu” uyarınca 50 bin 838 TL idari para cezası uygulandı.

2 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Avcılıkta kullanılan tekne ile araçlara el konulurken, kaçak avlanan 2 kişi hakkında “Çevrenin kasten kirletilmesi” suçundan soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Bursa’da trolle avlanan 2 balıkçıya 428 bin 615 TL ceza
Yorum Yap

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.