Beşiktaş’tan Taraftara Müjdeli Haber: SPK’dan Sermaye Artırımına Onay!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş’ın Bankalar Birliği Anlaşmasından Çıkışı

Beşiktaş, 2021 yılında imzalamış olduğu Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak için düğmeye basmış durumda. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yönetim kurulunun bedelli sermaye artırımı kararı ile ilgili başvuruda bulundu. Kulüp başkanı Serdal Adalı, mayıs ayı sonuna kadar Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmayı hedeflediklerini ifade etti.

Beşiktaş'ın Bankalar Birliği Anlaşmasından Çıkışı

SPK Onayı

Siyah-beyazlıların gerçekleştirdiği sermaye artırımı ile ilgili başvuru, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından resmi olarak kabul edildi. Beşiktaş, bu sermaye artırımından elde edilecek gelirle Bankalar Konsorsiyumu’ndan çıkmayı planlıyor. Kulüp, mevcut sermayesini 1.200.000.000 TL’den 4.800.000.000 TL’ye yükselterek toplam sermayesini 6.000.000.000 TL seviyesine çıkaracak.

Beklentiler ve Detaylar

Bültende, Beşiktaş’ın onaylanan bedelli sermaye artırımı ile ilgili olarak şu bilgiler paylaşıldı: “Mevcut ortakların yeni pay alma hakları, 1 TL nominal değerli (100 adet/1 lot) pay için 2 TL fiyattan kullandırılacak olup, yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan paylar, yeni pay alma hakkı kullanım fiyatı olan 2 TL’den aşağı olmamak üzere, birincil piyasada oluşacak fiyattan halka arz edilecektir.”

Adalı’nın Müjdesi

Beşiktaş’ın sermaye artırımından beklentisi yaklaşık 4,8 milyar TL. Bankalar Konsorsiyumu’ndan çıkmak için ödenmesi gereken tutar ise yaklaşık 4,3 milyar TL olarak belirlendi. Bu bağlamda, Başkan Serdal Adalı, düzenlenen Divan Kurulu Toplantısı’nda Bankalar Birliği’nden çıkış müjdesini vererek, “Üzerinde çok yoğun bir şekilde çalıştığımız farklı gelir projelerimiz de mevcut. Hedefimiz mayıs ayı itibariyle kulübümüzün üzerindeki faiz yükünü önemli ölçüde ortadan kaldırmak olacak. Mayısa kadar bu Bankalar Konsorsiyumundan çıkacağız. Bunu herkes bilsin.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’tan Taraftara Müjdeli Haber: SPK’dan Sermaye Artırımına Onay!
Yorum Yap

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.