Berhan Şimşek’ten YSK’ya Şaşırtan Başvuru: CHP Kurultayı İptal Ediliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’de Krizler Durduramıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), partinin yönetimine kayyım atanacağı yönündeki iddialar üzerine 6 Nisan’da olağanüstü bir kurultay düzenleme kararı almıştı. Bu kurultayda yaşanan olaylar, partinin içindeki çatışmaların ve krizin boyutunu gözler önüne serdi.

CHP'de Krizler Durduramıyor

Başvurusu Kabul Edilmemişti

Eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, partinin mevcut lideri Özgür Özel’e karşı genel başkanlık adaylığını açıklasa da, bu başvuru ne yazık ki kabul edilmedi. Şimşek, bu durumu son derece üzücü bulduğunu ifade etti.

“İmza Topluyoruz, 1 Saat Sonra 6 İmza Geri Çekiliyor”

Delegelerin desteğiyle genel başkanlık için aday olma kararı aldığını dile getiren Şimşek, “İmzaları topluyoruz, aradan bir saat geçiyor, 5 imza, 6 imza geri çekiliyor. Büyük baskı altında, büyük bir uğraşla, bir saatlik uykuyla ve konuşma metnini yazarak salona geldim. Partililer de delegeler de şahit, salondan içeriye girebiliyor musunuz? Arkadaşlar içeriye 5 dakika geç girdi. İnanılır gibi değil” şeklinde konuştu. Şimşek, genel başkan adaylığı için 97 imza topladığını fakat başvurusunu yapamadığını belirtti. 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen 38. Olağan Kurultayı’nda, aday listelerinin Başkanlık Divanı’na 4 saat sonra sunulduğunu iddia etti.

İddialarını Yalanladılar

Kurultay divan başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Şimşek’in iddialarını yalanlayarak, “Bırakın 5 dakikayı, Genel Başkan’ın bir buçuk saatlik konuşmasının sonuna kadar bize hiçbir şey ulaşmamıştır” dedi.

Dikkat Çeken Gelişme

Şimşek’in aday olmasının reddedildiği ve Özgür Özel’in yeniden genel başkan seçildiği kurultay sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şimşek’in, adaylık için başvurusu kabul edilmediği gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurduğu öğrenildi.

Kurultayın İptalini Talep Etti

Şimşek’in itiraz dilekçesinde, kurultayın iptal edilmesi talebinde bulunduğu bildirildi. Bu durum, partideki iç çekişmelerin ve yönetim krizinin ne denli derin olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Zehir Zemberek Sözler Kullanmıştı

Kurultayın yapıldığı gün, başvurusunun reddedildiğini öğrenen Berhan Şimşek, salon önünde Özgür Özel ve CHP yönetimine sert sözlerle yüklenmişti. “Ben duvarlara CHP yazarken, Özgür Özel ve yanındakiler tablalı don giyiyor, kısa pantolonla geziyordu” dedi.

“Partim Adına Acı Duyuyorum”

Şimşek, tepkisini şu ifadelerle sürdürdü: “Dün akşamdan beri büyük bir baskı altında, bir saatlik uykuyla salona geldik. 15 gün önce kurultay kararı alıyoruz, bu adaylar nasıl yarışacak. Çok üzgünüm. Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin holdingi değildir. Bu örgüt kimsenin marabası değildir. Özgür Özel, cumhurbaşkanlığına adaylığını şimdiden açıklayabilirsin. Partim adına büyük acı duyuyorum.”

Berhan Şimşek’ten YSK’ya Şaşırtan Başvuru: CHP Kurultayı İptal Ediliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!