Bayram Baklavası: Milföyden Baklava Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milföyden Baklava için Malzemeler

  • 12 adet milföy hamuru
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Şerbet için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Toz Antep fıstığı veya ceviz

Milföyden Baklava Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin, limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile biraz açarak inceltin.
  • Alt taban için milföyleri tepsiye yerleştirin, üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün ve dövülmüş ceviz veya fındık serpin. Üzerine ikinci kat milföyleri yerleştirin.
  • Baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine kalan tereyağını sürün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekmesi için bekleyin.
  • Üzerini Antep fıstığı veya cevizle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bayram Baklavası: Milföyden Baklava Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!