Avrupa’da Sert Kış LNG İhtiyacını Artırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Doğalgaz Piyasasında Gelişmeler

AA Oxford Enerji Araştırmaları Enstitüsü’nün son üç aylık gaz piyasası raporuna göre, Avrupa’da doğalgaz fiyatları şubat ayında önemli bir artış göstererek zirve seviyelere ulaştı. Özellikle Hollanda merkezli TTF vadeli gaz kontratlarında dikkat çekici bir yükseliş yaşandı; 11 Şubat tarihinde fiyatlar megavatsaat başına 57,32 euroya kadar tırmandı. Avrupa’nın yılın ilk çeyreği, sert kış koşulları ve Rusya’dan gelen boru hattı gazındaki azalmalar nedeniyle doğalgaz piyasasında büyük dalgalanmalara sahne oldu. Bu durum, bölge ülkelerinin sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithalatını artırmasına yol açtı.

Avrupa Doğalgaz Piyasasında Gelişmeler

AVRUPA İÇİN KIŞ SERT GEÇTİ

Rapora göre, kış boyunca yaşanan yoğun soğuklar, yenilenebilir enerji üretimindeki düşüklük ve Rusya-Ukrayna savaşının enerji arzına olan olumsuz etkileri, Avrupa’daki gaz depolarının hızla tükenmesine yol açtı. Bu koşullar, LNG ithalatını artırarak, bölge ülkelerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol oynadı.

DAHA FAZLA ABD’DEN LNG ALIMI

Şubat ve mart döneminde, Avrupa, Asya’ya kıyasla daha yüksek fiyatlar sunarak ABD’den daha fazla LNG kargosu çekmeyi başardı. Bu durum, Avrupa’nın enerji güvenliğini artırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

LNG TALEBİNDE GÜÇLÜ SEYİR BEKLENİYOR

Yaz aylarında, Avrupa’nın gaz depolarını yeniden doldurma çabalarıyla birlikte LNG talebinin güçlü bir şekilde devam etmesi bekleniyor. Ancak, fiyatların şirketleri yaz boyunca gaz depolamaya ikna edecek kadar cazip olup olmayacağı ise halen belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Avrupa’da Sert Kış LNG İhtiyacını Artırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.