Uyuşturucu Üretimi İçin Kenevir Yetiştiren Şahıs Yakalandı
İHA’nın haberine göre, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Uluköy’de, uyuşturucu üretimi amacıyla kenevir yetiştirildiği bilgisi üzerine jandarma ekipleri hemen harekete geçti. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı narkotik timleri, yürüttükleri titiz çalışmalar sonucunda R.Ç. isimli şahsın, esrar elde etmek için evinde kurduğu iklimlendirme sistemiyle kenevir fidelerini yetiştirdiğini belirledi.
Yapılan Düzenek Jandarmayı Şaşırttı
Ekipler, R.Ç.’nin bu fideleri daha sonra Uluköy Devlet Ormanı’na taşıyarak burada ektiğini ve köyün su deposundan çektiği 35 metrelik hortumla düzenli olarak suladığını tespit etti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelinin ormanlık alanda kurduğu düzenek, jandarma ekiplerini bile hayrete düşürdü.
Bölgedeki aramalarda, toplamda 775 kök kenevir bitkisi, 75 gram esrar, iklimlendirme sistemi, sulama hortumu, kürek ile birlikte iki adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın çok yönlü bir şekilde sürdüğü bildirildi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)