Adana’nın Seyhan ilçesinde bir apartman görevlisinin çöplerin arasında insan kafatası bulması mahallede büyük paniğe neden oldu. Olay, dün saat 11.30 sıralarında Gürselpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Bir sitenin temizlik görevlisi olarak çalışan 40 yaşındaki İsa Kaplan, her zamanki gibi apartman dairelerinden topladığı çöpleri dökmek üzere Mavi Bulvar üzerindeki çöp konteynerine gitti.
Kaplan, mahallede beslediği küçükbaş hayvanlar için zaman zaman çöplerden bayat ekmek topluyordu. Bu sırada eline geçen poşetlerden birinde, dikkatlice kağıda sarılmış bir cisim fark etti. Şüphelenen Kaplan, paketi açınca karşılaştığı manzara karşısında şoke oldu: İçinde insan kafatasına benzeyen bir kemik parçası vardı.
“GERÇEKTEN İNSAN KAFATASI MI ANLAYAMADIK”
Korkuya kapılan Kaplan, durumu hemen site güvenlik görevlisi Ramazan Zenginoğlu’na bildirdi. Zenginoğlu, “Kapıcı arkadaş beni çağırdı. Gittiğimde kağıda sarılı bir kafatası olduğunu söyledi. İlk başta gerçekten insan kafatası mı, yoksa oyuncak ya da başka bir şey mi emin olamadık. Şüpheli durumu polis ekiplerine bildirdik,” dedi.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ve olay yeri inceleme ekipleri, kafatasını dikkatle inceledikten sonra delil torbasına alarak muhafaza altına aldı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri de hem kafatasının bulunduğu çöp poşetini hem de çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.
İlk değerlendirmelere göre kafatasının bir çocuğa ait olabileceği belirtilirken, kesin teşhis için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Emniyet birimleri olayla ilgili çok yönlü bir soruşturma başlatırken, kafatasının kimliğinin tespit edilmesi için adli rapor bekleniyor.
Mahallede büyük endişeye yol açan olayın ardından, çöplerin hangi noktadan geldiği ve kafatasının kim ya da kimler tarafından konteynere bırakıldığı araştırılıyor.