Hatay’da Suriyeli Dönüşleri ile Kiralar Düşüşe Geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İskenderun’da Kira Fiyatlarında Düşüş Belirginleşiyor

İskenderun'da Kira Fiyatlarında Düşüş Belirginleşiyor

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan hızlı nüfus artışı, barınma krizine yol açmıştı. Bu durum, özellikle çevre illerden gelen depremzedeler ve bölgede yoğun bir şekilde yaşayan Suriyeliler nedeniyle konut talebinin artmasına sebep olmuş, kira fiyatları ise fahiş seviyelere ulaşmıştı.

Hatay'da Suriyeli Dönüşleri ile Kiralar Düşüşe Geçti

Kira Fiyatlarında Düşüş Yaşanıyor

Ancak aradan geçen iki yıl içinde, Suriyelilerin Baas rejiminin düştüğü ülkelerine dönüş süreci hızlanırken, TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarının yarısının hak sahiplerine teslim edilmesiyle birlikte piyasalarda bir rahatlama gözlemlenmeye başlandı. Bu gelişmelerin sonucunda, özellikle İskenderun ve çevresindeki kira fiyatlarının düşmeye başladığı görülüyor.

Kira Fiyatları Daha da Düşecek

İskenderun’da emlakçılık yapan Kübra Berazi, Suriyelilerin kendilerini arayarak birkaç ay içinde kirada oturdukları evleri boşaltacaklarını belirttiklerini ifade etti. Berazi, bu durumun ilerleyen süreçte kira fiyatlarının daha da gerilemesine neden olacağını düşünüyor.

“Kiralar Yüzde 30 Gerileyecek”

Deprem sonrası bölgede yaşanan kiralık daire sıkıntısının TOKİ konutlarının tamamlanmasıyla büyük ölçüde rahatladığını vurgulayan emlakçı Kübra Berazi, “Suriyelilerin ülkesine dönmesiyle ciddi anlamda iş yerlerinde ve konutlarda bir boşalma yaşandı. Depremin üzerinden iki yıl geçti ve kiralarda, iş yerlerinde bir rahatlama söz konusu. TOKİ konutlarının yüzde ellisinin, hatta yüzde altmışının tamamlanmasıyla birlikte kiralarda yüzde otuz gerileme olacağına inanıyorum.”

“Suriyelilerin Yüzde 90’ı Kiracı”

Berazi, Suriyelilerin ülkelerine dönüşü ile birlikte kira fiyatlarında gözle görülür bir düşüş yaşandığını belirtti. Emlakçı Berazi, “Kiraların düşmesinde Suriyelilerin etkisi oldukça büyük; zira Suriyeliler arasında ev sahibi olanların sayısı çok az. Onların yüzde doksanı kiracı durumunda. Dolayısıyla kiraların yükselmesinde de etkili oldular. Depremden önce ülkemize gelmişlerdi ve depremin ardından büyük bir konut sıkıntısı yaşandı. Suriyelilerin tamamen gitmesiyle ev fiyatlarında ve kiralamalarda bir düşüş bekleniyor.” dedi. Berazi, ayrıca şehir dışında olan müşterilerinin kendilerini aradığını ve ev sahiplerinin kira fiyatlarında düşüş talep ettiğini de sözlerine ekledi.

Hatay'da Suriyeli Dönüşleri ile Kiralar Düşüşe Geçti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Hatay'da Suriyeli Dönüşleri ile Kiralar Düşüşe Geçti

Hatay’da Suriyeli Dönüşleri ile Kiralar Düşüşe Geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!