2026 İstanbul İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
featured

Tokayev’den Arap Ülkelerine Dayanışma Mesajı

Tokayev, Arap ülkelerine yönelik dayanışma mesajını iletti. Bölgesel işbirliği ve dostane ilişkilerin güçlendirilmesine vurgu yapıyor.

service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, yakın zamanda, Arap dünyasındaki dost ve kardeş ülkelerin liderlerine, zorlu dönemlerde gösterdikleri dayanışma ve cesaret dolayısıyla teşekkür içeren mektuplar gönderdi. Bu yazışmalarda, ülkemizin uluslararası sorunlara karşı tutumunu ve bölgesel istikrarı sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı.

Tokayev, gönderdiği mektuplarda, bu ülkelerin egemenliğine ve güvenliğine yönelik her türlü askeri girişimin kabul edilemez olduğunu açıkça ifade etti. Kazakistan’ın, uluslararası çatışmaların barışçıl yollarla çözülmesine verdiği önem ve diplomasiye olan bağlılığını yineledi. Ayrıca, ülkemizin kardeş Arap ülkelerine her türlü desteği sağlama konusunda istekli olduğunu ve yüksek seviyedeki liderlerle sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmayı arzuladığını sözlerine ekledi.

Dostane Dayanışma ve Ortak Çabalar

Kazakistan, bölgesel barış ve istikrarın korunması adına, kardeş ülkelerle ortak çalışmalarını sürdürecektir. Bu çerçevede, her zaman diplomatik kanalların ön planda tutulduğunu ve uluslararası hukuka uygun hareket edilmesini desteklediğimizi belirtiyoruz.

Bugün, güçlü ve dayanışma içinde bir bölge için çalışmak oldukça önemlidir. Kazakistan olarak, bu ortak amaçlar doğrultusunda üst düzey temasların devam edeceğinden emin olunmasını istiyoruz.

Tokayev’den Arap Ülkelerine Dayanışma Mesajı
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!