Yunanistan, Türk turistlerin Ege Adaları’na erişimini kolaylaştıran ekspres vize uygulamasının süresini uzattı. Atina yönetimi ile Avrupa Birliği kurumları arasında yürütülen temasların ardından, uygulamanın bir yıl daha devam edeceği açıklandı.
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lana Zohiu, yaptığı açıklamada Türk vatandaşları ve ailelerine yönelik vize kolaylığının bugünden itibaren yeniden yürürlüğe girdiğini duyurdu. Uygulama kapsamında İstanköy, Midilli, Rodos, Sisam, Sakız, İleryoz, Limni, Kelemez, Meis, Sömbeki, Batnoz ve Semadirek adalarına girişte hızlandırılmış vize verilmeye devam edecek.
Söz konusu karar, özellikle Türkiye’den kısa süreli turistik seyahat planlayan vatandaşlar açısından önemli bir kolaylık sunuyor. Ege Denizi’ndeki Yunan adalarına kapıda vize benzeri hızlı işlem imkânı sağlayan sistem, yaz sezonu öncesinde Türk turist hareketliliğini artırması beklenen adımlar arasında yer alıyor.
Yunanistan, ekspres vize uygulamasını ilk olarak Nisan 2024’te başlatmıştı. Başlangıçta daha sınırlı sayıda ada için geçerli olan sistem, ilerleyen süreçte genişletilerek önce 10, ardından 12 adayı kapsayacak şekilde güncellendi. Mart 2025’te bir yıl uzatılan uygulama, son kararla birlikte bir yıl daha devam edecek.



