Bayram Baklavası: Milföyden Baklava Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milföyden Baklava için Malzemeler

  • 12 adet milföy hamuru
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Şerbet için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Toz Antep fıstığı veya ceviz

Milföyden Baklava Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin, limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile biraz açarak inceltin.
  • Alt taban için milföyleri tepsiye yerleştirin, üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün ve dövülmüş ceviz veya fındık serpin. Üzerine ikinci kat milföyleri yerleştirin.
  • Baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine kalan tereyağını sürün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekmesi için bekleyin.
  • Üzerini Antep fıstığı veya cevizle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bayram Baklavası: Milföyden Baklava Nasıl Yapılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.