2026 İstanbul İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Ekonomisi
  4. Gıda etiketlerinde yeni dönem: Bakan Yumaklı ‘Artık kullanılmayacak’ sözleriyle örneklendirdi

Gıda etiketlerinde yeni dönem: Bakan Yumaklı ‘Artık kullanılmayacak’ sözleriyle örneklendirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın himayelerinde ve Albayrak Medya öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen "Tarımda Türkiye Yüzyılı Zirvesi", bugün İstanbul'da gerçekleştirildi. Tarım sektörünün gelecek yüz yılının planlanacağı dev organizasyon, İstanbul Finans Merkezi Ziraat Bankası Konferans Salonu'nda sektör temsilcilerini, uzman isimleri ve üst düzey yöneticileri bir araya getirdi. Zirvede konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketiciyi yanıltan ambalaj ve etiket uygulamalarına karşı önemli açıklamalarda bulundu.

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YANILTICI AMBALAJLARA SIKI DENETİM

Bakanlık tarafından revize edilen yönetmelikle birlikte, gıda ürünlerinin ambalajlarında yer alan görsel ve ifadelerde önemli değişikliklere gidildi. Buna göre, ürünün içeriğinde gerçek meyve bulunmuyorsa o meyvenin görseli artık ambalajda kullanılamayacak.

Aynı şekilde

“çilekli”

,
gibi ifadeler yalnızca ürün gerçekten o bileşeni içeriyorsa yazılabilecek.
Aroma kullanılan ürünlerde ise

“aromalı”

ibaresinin açıkça belirtilmesi zorunlu hale getirildi.

‘TÜKETİCİYİ YANILTAN TÜM UNSURLARI KALDIRIYORUZ’

Yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, özellikle ambalajlarda yapılan

“görsel hilelere”

dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle gizli içerik ve görsel hileleri ortadan kaldırmayı amaçladık. Şimdi bir ürün alıyorsunuz. Hepimiz tüketiciyiz yani bir şeyler alıyoruz. Aromadan yapılmış. Yani ürün kullanılmamış. Ürünün kendisi kullanılmamış. Mesela çilek kullanılmamış, çilek aroması kullanılmış. Ama oraya kocaman bir çilek resmi sanki bu ürün yüzde 100 çilekten yapılmıştır. Örneğin tereyağı lezzeti, tereyağı ile alakası yok. Bu şekilde yanıltıcı olan şeylerin tamamını yasakladık.

Artık raflarda satılan ürünlerin ne olduğu, içeriğinin içeriğinin ne olduğu, gerçek bir şekilde öyle dolambaçlı farklı ifadelerle insanların algısına hitap edecek şekilde yapılamayacak ve özellikle gıdanın adı ve net miktarı ilk bakışta görünecek.

Mutlaka ama mutlaka ön yüzünde yazılmış olacak.

Gıda etiketlerinde yeni dönem: Bakan Yumaklı ‘Artık kullanılmayacak’ sözleriyle örneklendirdi
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bir Haber - Dünyadan ve Türkiye'den Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

1AI ile Haber Hakkında Sohbet

1AI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir