Gazze’de vicdanları sarsan vahşet: Gözü dönmüş İsrail askerleri bebeğe işkence edip sigara söndürdü
Gazze’de vicdanları sarsan vahşet: Gözü dönmüş İsrail askerleri bebeğe işkence edip sigara söndürdü
Gazze’nin orta kesimindeki El-Megazi Mülteci Kampı’nda yaşanan olay, vicdanları sarstı. Gözü dönmüş İsrail askerleri, Gazzeli bir babayı sorgu sırasında baskı altına almak için 18 aylık oğluna işkence uyguladı. Gazzeli baba Usame Ebu Nassar, alışveriş için dışarı çıktığı sırada silah seslerinin ortasında kaldığı ve İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı. Askerlerin, babayı bir kontrol noktasına götürerek soyup sorguya aldığı, bu sırada küçük çocuğun da alıkonulduğu ifade edildi. Cani İsrail askerleri, masum çocuk, babasının gözleri önünde işkenceye maruz kaldı. İsrail askerleri, bebeğin bacağının sigara söndürürken, vücuduna sivri cisimlerle zarar verdi. Yaklaşık 10 saat alıkonulan bebeğin, daha sonra Uluslararası Kızılhaç Komitesi aracılığıyla ailesine teslim edildiği bildirildi. Ancak baba Usame Ebu Nassar’ın hala gözaltında tutulduğu ve akıbetine ilişkin net bir bilginin olmadığı aktarıldı.
Aile, babanın serbest bırakılması ve tedavisinin sürdürülebilmesi için uluslararası kuruluşlara çağrıda bulundu. Bebeğin annesi ise yaşananları gözyaşları içinde anlatarak, çocuğunun babasının gözleri önünde işkenceye maruz kaldığını ifade etti.
Öte yandan bölgede ateşkesin sağlanmasına rağmen ihlaller sürüyor. Ekim 2025’ten bu yana yüzlerce ihlal yaşandığı, yüzlerce Filistinli hayatını kaybetti. Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarda ise on binlerce sivilin yaşamını yitirken, Gazze’nin büyük bölümünün yıkıma uğradı.
Gazze’de vicdanları sarsan vahşet: Gözü dönmüş İsrail askerleri bebeğe işkence edip sigara söndürdü
Bir Haber - Dünyadan ve Türkiye'den Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!