Trump yönetimine sert sözlerle yüklenen Sanders, İsrail’e yapılacak silah satışına tepki göstererek şu değerlendirmede bulundu:
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu hakkında da dikkat çeken ifadeler kullanan Sanders, Netanyahu’nun uzun yıllardır İran’la savaşmak istediğini öne sürerek, “Sonunda buna destek verecek bir başkan buldu. Bu savaşı o başlattı” diye konuştu.
Sanders, yalnızca İran değil, Lübnan ve Batı Şeria’daki gelişmelere de dikkat çekti. Lübnan’da yaklaşık 1 milyon insanın yerinden edildiğini belirten Sanders, Batı Şeria’da da sivillerin hedef alındığını ve zorla yerinden edilmelerin sürdüğüne dikkat çekti.
ABD yönetiminin onay verdiği silah paketinin;
5 bin küçük çaplı bomba,
10 bin adet 250 kiloluk bomba,
12 bin adet 500 kiloluk bomba,
olmak üzere toplamda 22 bin mühimmatı kapsadığı ve değerinin yaklaşık 660 milyon dolar olduğu belirtildi.



