2026 İstanbul İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
featured

Bursa’da orman yangınları 3’üncü gününde: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Bursa'da çıkan orman yangınları 3'üncü gününde de devam ederken, rüzgarın etkisiyle büyüyen ve aynı anda birçok farklı noktada yükselen alevlerin, tahliye edilen 60 haneli 200 nüfuslu Çakmak Mahallesi’ne ulaştığı öğrenildi.

service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen yangın haberleri endişelendiriyor…

Son olarak Bursa’nın Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde etkili olan orman yangınıyla, Kestel ilçesinde çıkıp Gürsu ilçesine sıçrayan orman yangınına müdahale 3’üncü gününde de sürüyor.

ALEVLER, AYNI ANDA BİRÇOK FARKLI NOKTADAN YÜKSELİYOR

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde devam eden orman yangını, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Aynı anda birçok farklı noktada yükselen alevlere müdahale sürerken, o anlar dronla görüntülendi.

YANGIN 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE DE DEVAM EDİYOR

Bursa’da Orhaneli ilçesi Harmancık yolu Meyran mevkisinde 26 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında çıkan ve dün yeniden alevlenen orman yangını, 3’üncü gününde de devam ediyor.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen ve aynı anda birçok farklı noktada yükselen alevler, tahliye edilen 60 haneli 200 nüfuslu Çakmak Mahallesi’ne ulaştı.

Söndürme çalışmalarına destek vermek üzere, mahallede bulunan vatandaşlar ile gönüllü ekipler tarafından bölgeden uzaklaştırılırken, mahsur kalanlar için de araçlar mahalleye yönlendirildi.

“İŞ MAKİNELERİYLE MAHALLENİN ÇEVRESİNE HENDEK KAZIP, ÇEMBER OLUŞTURDUK”

Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine mahallede geniş güvenlik önlemi alınırken, Harmancık Mahallesi Muhtarı İbrahim Doğan, “Alevler mahalleye çok yaklaştı. Yangının evlere ulaşmaması için, iş makineleriyle mahallenin çevresine hendek kazıp, çember oluşturduk. Arazözlerin gelmesini bekliyoruz. Şu anda zarar gören bir ev yok. Mahallemizdeki küçük ve büyükbaş hayvanları da daha önce çıkarıp, güvenli bölgeye almıştık” dedi.

Yangını söndürme çalışmaları hava desteğiyle devam ediyor.

Bursa’da orman yangınları 3’üncü gününde: Havadan ve karadan müdahale sürüyor
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!