2026 İstanbul İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Foto Galeri
  3. Hayat
  4. Gündüzleri çocuk doktoru, akşamları ödüllü koşucu: 80 yaşındaki adamın hikayesini duyan inanamıyor, 16 kez aralıksız birinci oldu

Gündüzleri çocuk doktoru, akşamları ödüllü koşucu: 80 yaşındaki adamın hikayesini duyan inanamıyor, 16 kez aralıksız birinci oldu

Atletizme 16 yaşında başlayan Kaçar, uzun bacak yapısının avantajıyla yöneldiği engel koşu branşında kısa sürede dikkati çekti. Henüz genç yaşta Türkiye rekoru kırarak milli takıma seçilen Kaçar, 1964 yılında Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Balkan ...

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atletizme 16 yaşında başlayan Kaçar, uzun bacak yapısının avantajıyla yöneldiği engel koşu branşında kısa sürede dikkati çekti. Henüz genç yaşta Türkiye rekoru kırarak milli takıma seçilen Kaçar, 1964 yılında Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Balkan Şampiyonası’nda ilk uluslararası deneyimini yaşadı.

Aktif sporculuğa 1976’da ara vererek tıp kariyerine yönelen Kaçar, 1986’da İsveç’in Malmö kentindeki Masterler Avrupa Şampiyonası ile pistlere geri döndü. Bu tarihten itibaren ulusal ve uluslararası organizasyonlara aralıksız katılan Kaçar, 40 yılı bulan kariyerinde yüzlerce madalya kazandı.

İnegöl’deki özel bir hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nde görev yapan Osmangazi Belediyespor sporcusu Kaçar, AA muhabirine, ilk Avrupa şampiyonluğunu uzun yıllar süren mücadelenin ardından elde ettiğini belirterek, 2000’li yıllarda Avrupa ve dünya şampiyonalarında önemli dereceler aldığını söyledi.

Güney Kore’nin Daegu kentinde 2017’de düzenlenen Dünya Masterler Şampiyonası’nda 60 metre engelli branşında altın madalya kazanarak kariyerinin zirvesine ulaştığını aktaran Kaçar, “Bayrağımızın göndere çekilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunması hayatımın en gurur verici anıydı. Milyarlarca lira verseniz bunun verdiği zevki bana tattıramazsınız. Orada ülkemi temsil etmişim ve de o Türk bayrağını göndere çektirmişim ve İstiklal Marşı’nı binlerce insana dinletmiş çok hoş bir duygu.” diye konuştu.

Kırılamayan rekorlar

Kaçar, imkanları elverdiğince yarışmalara katılmaya devam edeceğini vurguladı.

Kasım ayında 80 yaşına girdiğinin bilgisini veren Kaçar, “80 yaşa gelene kadar Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonalarında milli formayı temsil ettim. Kırılamayan rekorlarım var. Şimdi 80-84 yaşlar kendi arasında yarışacak. 80 yaş grubunda 2, 3 yarış yaptım. Şubat ayındaki yarışmada Türkiye birinciliğiydi elde ettim.” ifadelerini kullandı.

Bursa’da 31 Ocak-1 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Masterler Salon Şampiyonası’nda 80-84 yaş grubunda 60 metre engel koşu branşında 12.69’luk derecesiyle rekor kırarak Türkiye birincisi olduğunu aktaran Kaçar, Polonya’nın Torun kentinde 30 Mart-1 Nisan tarihlerindeki Avrupa Masterler Salon Şampiyonası’nda da 60 metre engelli branşında yarışacağını anlattı.

Tecrübeli sporcu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdi yine oldukça iyi bir hazırlık dönemiyle geldim. Umutluyum. Sanıyorum ki kürsüde bir madalya şansım olacak. Bu 40 yıl içinde Balkanlar’da bir efsane haline geldim. İyi atletler beni tanıyorlar. Çünkü Balkan Şampiyonalarında tam 16 kez aralıksız birinci oldum. Bacaklarım, dizlerim ve kalbim izin verdiği sürece koşmaya gayret edeceğim. Onlar beni bıraktığı zaman sporu bırakacağım.”

Gündüzleri çocuk doktoru, akşamları ödüllü koşucu: 80 yaşındaki adamın hikayesini duyan inanamıyor, 16 kez aralıksız birinci oldu
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bir Haber - Dünyadan ve Türkiye'den Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

1AI ile Haber Hakkında Sohbet

1AI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir