2026 İstanbul İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Foto Galeri
  3. Gündem
  4. Emlakçılar bile beklemiyordu: Ev kiraları geriliyor, o ilde kira artış oranları yarı yarıya düştü

Emlakçılar bile beklemiyordu: Ev kiraları geriliyor, o ilde kira artış oranları yarı yarıya düştü

Levent Sarıkaya yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda yüzde 60-65 seviyelerinde olan kira artış oranlarının bugün yüzde 30-33 bandına kadar düştüğünü ifade etti. Sarıkaya, bu düşüşün; arz-talep dengesinin sağlanması, devletin kira artışlarına yönelik ...

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Levent Sarıkaya yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda yüzde 60-65 seviyelerinde olan kira artış oranlarının bugün yüzde 30-33 bandına kadar düştüğünü ifade etti. Sarıkaya, bu düşüşün; arz-talep dengesinin sağlanması, devletin kira artışlarına yönelik müdahaleleri, enflasyonla mücadele politikaları ve kentin göç yapısı gibi birçok etkene bağlı olduğunu söyledi.

Kütahya’daki ortalama ev kira fiyatlarına da değinen Sarıkaya, 1+1 dairelerin 7 bin ile 8 bin TL arasında, 2+1 dairelerin 10 bin ile 15 bin TL arasında kiralandığını belirtti. 3+1 dairelerde ise fiyatların 15 bin TL’den başlayarak dairenin özelliklerine göre yükseldiğini aktardı.

Çevre illerde kira artışlarının hâlâ yüzde 60-65 seviyelerinde seyrettiğine dikkat çeken Sarıkaya, Kütahya’nın ise Türkiye genelinde daha düşük kira seviyelerine sahip iller arasında yer aldığını vurguladı.

“Arz artışı kiraları aşağı çekti”

Kentte konut arzının artmasının kira fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirten Levent Sarıkaya, özellikle TOKİ projeleri, öğrenci yurtları ve özel sektör tarafından yapılan yeni konutların piyasayı rahatlattığını ifade etti. Artan konut sayısının talebi karşılamaya başlamasıyla birlikte kira fiyatlarında düşüş gözlendiğini dile getirdi.

Kira fiyatlarının çevre illere göre daha uygun olmasının Kütahya’yı cazip hale getirdiğini söyleyen Sarıkaya, şehrin sakin yapısı, ulaşım avantajları ve yaşam şartlarının da tercih sebepleri arasında yer aldığını belirtti. Özellikle memurlar ve öğrencilerin şehirden genel olarak memnun olduklarını aktardı.

Levent Sarıkaya, kira artışındaki gerilemeyi somut bir örnekle açıklayarak, geçen yıl 10 bin TL olan bir kiranın normal şartlarda 16 bin TL’ye çıkması gerekirken bugün yaklaşık 13 bin TL seviyesinde kaldığını söyledi. Bu durumun kira artış hızındaki düşüşü açık şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

Sarıkaya, kentte kira piyasasının önümüzdeki süreçte de dengeli bir şekilde ilerlemesini beklendiklerini sözlerine ekledi.

Emlakçılar bile beklemiyordu: Ev kiraları geriliyor, o ilde kira artış oranları yarı yarıya düştü
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bir Haber - Dünyadan ve Türkiye'den Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

1AI ile Haber Hakkında Sohbet

1AI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir