2026 İstanbul İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
featured

100 roketle akın: Hizbullah’tan İsrail’e ‘Çiğnenmiş ekin’ operasyonu

İsrail basını, Hizbullah'ın akşam saatlerinde düzenlediği son dalga hücumda 100 roket attığını bildirdi. 'Çiğnenmiş ekin' operasyonunun savaşın başından beri Hizbullah'ın düzenlediği en ağır taarruz olduğu belirtildi.

service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, İsrail’e yönelik bir hücum başlatıldığı ve taarruzun isminin “Çiğnenmiş ekin” olduğu belirtildi.

İsrail’in Kanal 12 televizyonunun haberine nazaran, İsrailli yetkililer son dalganın savaşın başından beri Hizbullah’ın düzenlediği en ağır akın olduğunu söyledi.

Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki Hayfa ve Celile bölgesine ağır roket saldırısı düzenlerken roketler Lübnan’ın çeşitli bölgelerinden fırlatıldı.

Bir İsrailli yetkili bu dalganın Hizbullah’ın en ağır saldırısı olduğunu söylerken bir diğer İsrailli yetkili önümüzdeki 24 saatin Lübnan’a yönelik İsrail hücumlarını değerli ölçüde şekillendireceğini ve Hizbullah’ın son saldırısından çok kısa bir müddet evvel İran’dan da bir füze dalgasının gelmesinin ortada bir uyum olduğuna işaret ettiğini ileri sürdü.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, Hizbullah’ın akınında 50’li yaşlarda bir erkek ile 35 yaşında bir bayanın hafif yaralandığını bildirdi.

Sosyal medyaya yansıyan manzaralarda ise Hizbullah’ın roket saldırısı nedeniyle İsrail’in kuzeyindeki Bueyne Nuceydat beldesinde bir meskende yangın çıktığı görüldü.​​​​​​​

100 roketle akın: Hizbullah’tan İsrail’e ‘Çiğnenmiş ekin’ operasyonu
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!