TBMM Genel Kurulu Toplanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla verdiği aranın ardından haftalık çalışmasına 16 Nisan Salı günü başlayacak. Seçimler nedeniyle çalışmalarına ara veren Genel Kurul, 16 Nisan Salı günü tekrar toplanacak.

Enerji Alanında Kanun Teklifi Ele Alınacak

TBMM Genel Kurulu’nun haftalık çalışmasında, enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi ele alınacak. Teklife göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgaz, Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek. Enerji verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan projeler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenecek.

  • Enerji projeleri, 15 milyon lirayı geçmemek kaydıyla bedellerinin en fazla yüzde 30’u oranında desteklenecek.
  • Yenilenebilir enerji üretim santralleri, belirli alanlarda imar planı yapılmaksızın kurulabilecek.
  • Olağanüstü hal kararı alınan veya genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, elektrik hizmetlerinin kesintisiz karşılanabilmesi için geçici elektrik enerjisi talepleri karşılanacak.

Salı ve çarşamba günleri Mecliste grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 17 Nisan Çarşamba günü partisinin grup toplantısına katılması bekleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

TBMM Genel Kurulu Toplanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!