Tayvan, 25 Yılın En Güçlü Depremiyle Sarsıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayvan adasının güneyinden geçen fay hattında meydana gelen hareketlilik, adayı sarsmaya devam ediyor. Son yaşanan 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından, 6.5 ve 5.7 büyüklüklerinde onlarca artçı sarsıntı kaydedildi.

Artçı Sarsıntılar Devam Ediyor

Depremin etkisiyle meydana gelen artçı sarsıntılar, bölge halkını tedirgin ediyor. Büyüklükleri 6.5 ve 5.7’ye ulaşan artçı sarsıntılar, Tayvan’ı sarsmaya devam ediyor.

Havuzda Yakalandı

Depremin meydana geldiği anlarda havuzda yüzen bir adamın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü, depremin şiddetini gözler önüne serdi. Aniden başlayan sarsıntı, havuzda keyif yapmakta olan adamı da etkiledi.

9 Kişi Hayatını Kaybetti, 736 Kişi Yaralandı

7.4 büyüklüğündeki depremde 9 kişi hayatını kaybederken, en az 736 kişi de yaralandı. Depremin yol açtığı yıkım ve hasar nedeniyle bölgede büyük bir endişe hakim.

Dev Dalgalara Karşı Uyarı

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi, depremin neden olabileceği dev dalgalara karşı vatandaşları uyardı. Alınacak önlemler konusunda detaylı bilgilendirme yapılırken, halkın tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Tayvan, 25 Yılın En Güçlü Depremiyle Sarsıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!