Tarım Sigortası Desteği Antalya Çiftçilerine Açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya’da yaşanan tarım uygulamaları kaynaklı zararların karşılanması için yapılan destekleri açıkladı. Bakan Yumaklı, 1 Haziran 2006 ve 29 Şubat 2024 tarihleri arasında 413 bin 279 TARSİM poliçesinin düzenlendiğini belirterek, devletin 1,1 milyar TL sigorta prim desteği sağladığını ve 914,7 milyon TL hasar tazminatı ödendiğini ifade etti.

Soru Önergesine Verilen Yanıt

Soru Önergesine Verilen Yanıt

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İyi Parti Milletvekili Aykut Kaya’nın 13 Şubat’ta Antalya’da meydana gelen sel ve su taşkınları sonucu maddi zarara uğrayan çiftçilere ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı. Yumaklı, afetler nedeniyle oluşan zararların tarım sigortası bulunanlar için TARSİM tarafından karşılandığını belirtti.

“Tarım sigortası olanların zararlarını TARSİM karşıladı”

Antalya’da 1 Haziran 2006 ve 29 Şubat 2024 tarihleri arasında; 413 bin 279 TARSİM poliçesi düzenlendi, 1,1 milyar TL devlet sigorta prim desteği sağlandı ve 914,7 milyon TL hasar tazminatı ödendi.

“46,1 milyon TL ödeme aşamasında”

1 Ocak 2024 ve 29 Şubat 2024 tarihleri arasında Antalya’da 10 bin 189 TARSİM poliçesi düzenlendi, 76,7 milyon TL devlet sigorta prim desteği sağlandı ve 19,1 milyon TL hasar tazminatı ödendi. Ayrıca 46,1 milyon TL ödeme aşamasında bulunmaktadır.

Tarım Sigortası Yaptırmayan Çiftçilere Destek

Tarım sigortası yaptırmayan çiftçilerin zararlarının tazmin edilmesi için İl Acil Destek Ödeneği imkanının bulunduğunu açıklayan Bakan Yumaklı, çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için destek sağlandığını belirtti.

Taşkın Tehlikesine Karşı Alınan Önlemler

Bakan Yumaklı, Antalya’nın ilçelerinde taşkın tehlikesine karşı dere yataklarında 2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında toplam 30 adet taşkın koruma ve taşkın rüsubat inşaatının yer aldığını bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Tarım Sigortası Desteği Antalya Çiftçilerine Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!