Siirt Yerli Petrol Potansiyeli ve Enerji Sektöründeki Gelişmeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHA Türkiye Enerji Alanında Yıldızlaşıyor!

İHA Türkiye Enerji Alanında Yıldızlaşıyor!

Son 20 yılda, Türkiye enerji sektöründe adeta bir destan yazdı. Yıllarca dışa bağımlı olmanın getirdiği zorluklarla mücadele eden ülkemiz, enerji alanında önemli adımlar attı ve stratejik kararlar aldı. Sondaj ve sismik aramalarla gerçekleştirilen titiz çalışmaların meyvesi olan keşifler, ülkemizi enerji bağımsızlığına bir adım daha yaklaştırdı.

Siirt, Yerli Petrol Potansiyeliyle Dikkat Çekiyor!

Türkiye’nin yerli ve milli petrol hedefi doğrultusunda yapılan araştırmaların sonucunda, müjdeli haber Siirt’ten geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje kapsamında, Siirt merkez ilçesinde bulunan Meşelidere köyü sınırları içinde petrol arama çalışmaları gerçekleştirilecek. Meşelidere-1 tespit kuyusunda gerçekleştirilecek olan sondaj çalışması, yerli petrol potansiyelinin araştırılmasına yönelik önemli bir adım niteliği taşıyor.

Proje Bedeli 9 Milyon Lira!

Projenin gerçekleştirilmesi için tahmin edilen bedel ise 9 milyon lira olarak belirlendi. Döner (rotary) sondaj tekniği kullanılarak gerçekleştirilecek olan çalışmalar, sadece tespit amaçlı olacak. Elde edilecek ham petrolün rezerv ve kalitesine bağlı olarak, üretim kuyusu açılıp açılmayacağına dair kararlar alınacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Siirt Yerli Petrol Potansiyeli ve Enerji Sektöründeki Gelişmeler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!