Kaza Anı ve Kurtarma Operasyonu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde meydana gelen kaza sonrası, kurtarma operasyonu büyük bir titizlikle gerçekleştirildi. Bir teleferik kabini devrilen direğe çarparak parçalandı ve maalesef 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı.

AFAD, jandarma, polis, asker, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden oluşan 543 kişilik arama kurtarma ekibi, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulans ile kurtarma çalışmalarına destek verdi.

Mahsur Kalanların Kurtarılması

Kurtarma ekipleri, havada asılı kalan kabine halat yardımıyla ulaştı ve mahsur kalanları kurtardı. Kurtarma anlarında duygusal anlar yaşandı. Bir mahsur kalan, kurtarma ekibinin gelmesini beklerken kabinin üzerine çıkarak umutla bekledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmaları hakkında güncel bilgiler vererek, 15 kabindeki 112 kişinin başarılı bir şekilde tahliye edildiğini açıkladı. Son operasyonlarla birlikte tahliye edilen kişi sayısı 128’e ulaştı.

Cumhurbaşkanı’nın Takibi ve Soruşturma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaza ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olayı dikkatle izlediğini ve ilgili bakanlıklardan anlık bilgi aldığını belirtti. Kazayla ilgili detaylı soruşturmaların başlatılacağı ve olayın tüm yönleriyle araştırılacağı açıklandı.

Kaza Anı ve Kurtarma Operasyonu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!