İBB Meclisi 4 Milyar 200 Milyon Liralık İç Borçlanmaya Onay Verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, 4 milyar 200 milyon lira tutarında iç borçlanmaya karar verdi. Nisan ayı ikinci oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında gerçekleşti.

Borçlanma Talepleri Onaylandı

Borçlanma Talepleri Onaylandı

İBB Başkanlığı Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Finansman Şube Müdürlüğü’nün yatırım ve hizmet faaliyetlerinde kullanılmak üzere 950 milyon lira iç borçlanma talebi Meclis’te görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu, bekleyen 950 milyon lira iç borçlanma talebi için İBB Başkanı’na yetki verilmesini oybirliğiyle kabul etti.

Farklı Alanlara Yönelik Borçlanma Talepleri

  • 2 milyar 250 milyon lira iç borçlanma talebi, köprü ve kavşak inşaatları, atık yakma ve enerji üretim tesisleri, termal bertaraf tesisi ile kentsel dönüşüm projeleri için yapıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu, bu talebi de İBB Başkanı’na yetki verilmesini uygun gördü.
  • 2024 yılı bütçesi kapsamında 1 milyar lira iç borçlanma maddesi de gündeme geldi. Mali Hizmetler Dairesi, yatırım ve hizmet çalışmalarını sürdürebilmek, halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve nakit akışını iyileştirmek amacıyla bu borçlanma talebini sundu. Plan ve Bütçe Komisyonu da bu talebi İBB Başkanı’na yetki verilmesini uygun buldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

İBB Meclisi 4 Milyar 200 Milyon Liralık İç Borçlanmaya Onay Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!