Enflasyonla Mücadelede Kararlı Adımlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AA Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü (PIIE) ve Dış İlişkiler Konseyi (CFR) tarafından düzenlenen “Gelişmekte Olan Piyasalarda Merkez Bankası Yönetimi” başlıklı etkinlikte Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en temel sorunun enflasyon olduğunu belirtti. Enflasyonla mücadelede kararlı adımlar attıklarını vurgulayan Karahan, geçen haziran ayından bu yana politika faizini yüzde 50’ye çıkardıklarını ve enflasyonu düşürmeye odaklandıklarını açıkladı.

Hedeflenen Enflasyon Oranları

Karahan, aylık enflasyonun aralık ayı boyunca düşüş gösterdiğini ve belirlenen hedeflere ulaşma yolunda ilerlediklerini belirtti. Bu yıl için yüzde 36, gelecek yıl için yüzde 14 ve 2026 için yüzde 9 olarak belirlenen enflasyon hedeflerine ulaşmayı amaçladıklarını dile getiren Karahan, en büyük hedeflerinin enflasyonla mücadele olduğunu vurguladı.

Politika Faizi ve Dezenflasyon Çabaları

Karahan, politika faizini yeniden para politikasının temel aracı yapmayı hedeflediklerini belirterek, piyasalara güveni yeniden tesis etmek ve enflasyon beklentilerini yönetmek için politika faizinin önemine değindi. Ayrıca, jeopolitik riskler ve büyük merkez bankalarının politikalarının Türkiye için endişe unsuru olduğunu ifade ederek, politika oluşturmada ihtiyatlı bir yaklaşım benimsediklerini söyledi.

Enflasyonla Mücadelede Kararlı Adımlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!