Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Vatikan’da Papa ile Buluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Roma’da bulunarak Vatikan Şehir Devleti’ne geçti ve Papa ile bir araya geldi. Vatikan’da gerçekleşen görüşmenin ardından Erbaş, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliği’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erbaş’ın Görüşmesinde Öne Çıkan Konular

Erbaş, Papa ile gerçekleştirdiği görüşmede Filistin ve Gazze’deki yaşananlar üzerine önemli konuları ele aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Papa’ya ilettiği mektubu da görüşme kapsamında takdim etti.

Aile ve Çevre Konuları da Görüşmede Yerini Aldı

Ayrıca, Erbaş ve Papa arasında aile konuları da ele alındı. Ailenin önemi ve korunması gerekliliği üzerine fikir alışverişi yapıldı. Çevre konusundaki düşünceler de paylaşılarak, dünyanın korunması adına neler yapılabileceği üzerinde istişarelerde bulunuldu.

Erbaş, ziyaretin önemine vurgu yaparak, “Gazze’de yaşanan acıların son bulması ve dünya barışı için herkesin seferber olması gerektiğini” belirtti. Ayrıca, Papa’nın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dünya barışı için yaptığı çabalarından dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Vatikan’da Papa ile Buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!