Dışişleri Bakanlığı’ndan İran-İsrail Gerilimi Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, İran ve İsrail arasındaki gerilimle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail’in Gazze’deki savaşının yayılma ve tırmanma riski taşıdığı konusunda uyarılarda bulundu. Açıklamada, uluslararası hukuka aykırı saldırılar ve misilleme girişimlerine dikkat çekildi.

İtidal Çağrısı ve Mesajlar

Öncesinde İran ve ABD makamlarıyla görüşülerek taraflara itidal çağrısında bulunulduğu belirtildi. Türkiye’nin aracılığıyla taraflar arasındaki beklenti ve mesajların iletilmesi sağlandı. Ayrıca, tepkilerin orantılı olması için gerekli girişimlerde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Bilgilendiriliyor

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, bölgesel istikrarın korunması ve çatışmaların büyümemesi için sürecin yakından takip edildiği vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenli olarak gelişmeler hakkında bilgilendirildiği belirtildi.

İran-İsrail gerilimi ise İsrail’in Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısıyla başlamıştı. İki ülke arasındaki karşılıklı saldırılar ve gerilim devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan İran-İsrail Gerilimi Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!