Bakan Bayraktar: ‘Hedefimiz 100 Bin Varile Ulaşmak’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Bayraktar: “Hedefimiz 100 Bin Varile Ulaşmak”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar’da petrol üretiminde günlük 40 bin varilin üzerine çıkıldığını belirtti. Bakan Bayraktar, “Hedefimiz 100 bin varile çıkabilmek. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Teşekkürlerini İletti

Teşekkürlerini İletti

Bayraktar, devam eden açıklamasında, “Bugün itibarıyla 40 bin varil günlük üretimi burada geçmiş bulunuyoruz. Bu Türkiye’de en kaliteli petrolü ürettiğimiz ve en çok petrolü ürettiğimiz gün olarak tarihe geçen bir gün. Onların büyük emekleri var. Burada onlarla beraber gece gündüz vazife yapan güvenlik güçlerimize teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum milletimiz adına.” şeklinde konuştu.

2024 Hedefi: Günlük 100 Bin Varil Üretim

Bayraktar, “Bugün Türkiye’de üretimimiz toplam 100 bin varili geçmiş oldu. Şırnak açık ara Türkiye’nin artık net bir şekilde petrol şehridir, petrol başkentidir. 2024 sonu hedefimiz günlük 100 bin varile çıkabilmek. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kuyu Başı Ortalama Üretim Artışı

“Şu anda 33 kuyuda bu üretimi gerçekleştirdik. Kuyu başı ortalama üretimimiz 1200 varili geçmiş durumda. Yıl sonunda hedefimiz olan 95 kuyuya ulaştığımızda bu rakamlara ulaşmış olacağız. Bu Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını düşürmek için önemli.” diyen Bayraktar, çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

Bakan Bayraktar: ‘Hedefimiz 100 Bin Varile Ulaşmak’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!