Aydın Battal’ın Seçim Süreci ve Şiirli Tepkisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın Battal’ın Seçim Süreci

Aydın Battal'ın Seçim Süreci

İHA Kırşehir’in Akpınar ilçesine bağlı Aşağı Homurlu Köyü’nde yaşayan ve zaman zaman yazdığı şiirlerle gündeme gelen Aydın Battal isimli vatandaş, muhtarlık seçimine girdi. 300 seçmenin ve 3 adayın bulunduğu köyde 29 oy alan Battal, neden kaybettiğini aracının içinde çektiği video ile anlattı.

Battal’ın Seçim Sonrası Açıklamaları

Aydın Battal’ın videosu sosyal medyada viral oldu ve binlerce kez paylaşıldı. Köyünde olabilmek için iki kişiyle yarıştığını ifade eden Aydın Battal, “Aşağı Homurlu köyünde üç aday, 300 oy vardı. Bana 29 oy çıktı ve kaybettim. Seçimlere başladığımda üzerimde üç yük vardı. Gariban olmam, çobanlık yapmam ve sosyal medyada şiir yazıp paylaşıyor olmam. Gönlüme söz geçiremedim ve macera içine girdim.” dedi.

Battal’ın Şiirli Tepkisi

Seçimi kaybeden Aydın Battal sitemini “Kucağımda oturdu kakıç kaktı. Akrabam istemedi ilk önce beni. Yüzüme karşı sigara yaktı, dostlarım, arkadaşım istemedi ilk önce beni. Ok yay bilmiyorum, saygıda kusur etmiyorum. Bende ne var, ben kötü müyüm görmüyorum. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni. Çekil dediler bu yarışta kimin var, kime içirecek çayın suyun var. Akılları kesse beni köyden de kovarlar, akrabam dostlarım istemedi ilk önce beni. Çoban dediler bu muhtarlık yapamaz. Devlet deyip daireye varamaz. Enayi dediler, sağını solunu bulamaz. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni. Sanki rakiplerim uzay bilimci, benim gibi aynı köylü bilinci.” dizelerinden oluşan şiiriyle dile getirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Aydın Battal’ın Seçim Süreci ve Şiirli Tepkisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!