Avusturya Başbakanı Karl Nehammer’den Rusya ve Putin İle Görüşme Hakkında Önemli Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Alman Die Zeit gazetesine verdiği röportajda Ukrayna savaşı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmeye dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Barış Görüşmeleri ve Ukrayna’nın Toprak Kaybı

Nehammer, Ukrayna’da savaşın sona ermesi için barış görüşmelerinin başlatılması gerektiğini vurgulayarak Ukrayna’nın topraklarını geri alma koşulunu Kiev yönetiminin pozisyonu olarak gösterdi. Görüşmelere başlanmasının önemli olduğunu belirten Nehammer, barış görüşmelerinin farklı dinamiklere sahip olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin Arabuluculuk Rolü

Nehammer’a hangi ülkenin arabuluculuk rolünde önemli olduğu sorulduğunda, “Türkiye hala önemli çünkü her iki taraf da Türkiye’yi tanıyor” yanıtını verdi. Çin, Hindistan, Almanya ve Fransa’nın da belirleyici olduğunu belirten Nehammer, Avusturya’nın gerektiğinde rol alabileceğini ifade etti.

Putin İle Görüşme ve Yaptırımlar

Nehammer, Putin ile yaptığı görüşmede sivillerin öldürülmesi ve Buça kentindeki katliamlar konusunu hiç ele almadıklarını belirtti. Ancak yaptırımlar gündeme geldiğinde görüşmenin daha canlandığını ifade eden Nehammer, Putin ile görüşmesinin ardından gelen tepkileri anlamlandıramadığını söyledi.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer’den Rusya ve Putin İle Görüşme Hakkında Önemli Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!